Какво е принт „Giclee fine art ”?

Share

Какво представлява технологията Джикле принтс (Giclee prints)?

Джикле идва от фр. giclee, което означава „впръсквам”. По този начин, чрез впръскване машина печата изображения върху платно. Тази технология е създадена 1990-`91 г. във Франция, за да се удовлетворят нуждите на големите музеи и галерии за изкуства да разполагат с качествени копия на произведенията в своите колекции, да се развие арт индустрията да се популяризира изкуството и то да бъде достъпни за всеки. Картини - принт giclee


Колко са трайни принтовете?

Съчетанието на мастилата и медиите, които се използват за този висококачествен печат траят повече от 150 г., не избледняват, не променят цветовете си и имат UV защита. А когато принта се покрие и със завършващия фирниз трайността му се увеличава още повече. Затова този тип принт е предпочитана възможност за създаване на перфектни копия за нуждите на световните музеи и галерии.

Защо се печата върху платно?

Има огромна разлика между обикновените качествени репродукции върху хартия и принта giclee – prints върху платно.
Преди всичко, платното изглежда много по-красиво и елегантно, отколкото хартията. Опънатото платно върху под рамка няма нужда да се рамкира с външна рамка, а и фактурата на платното създава усещане за най-точно копие на оригинала и понякога на пръв поглед не може да бъде различен от него. Освен това, платното може да се обработи допълнително от художника с качествени бои, така че да се получи фактурата и вида на оригиналната картина. Накрая платното на принта  се покрива с фирниз, завършващ лак за маслена живопис и се рамкира с подходящата рамка. Така картината - принт е завършена, разликата с оригинала остава само в цената.

Принта за украса или подарък

Представете си, че украсявате дома или офиса си с принт - картини, които ви доставят удоволствие, настроение и ви създават приятна атмосфера! И още нещо,... а как бихте се чувствали, ако можете да си сменяте картините във всяка стая според сезоните или според настроението си, без това да ви струва цяло състояние.
С принт може  да изненадате и зарадвате близки и приятели с най-впечатляващия и ефектен подарък за сватба, годишнина или за рожден ден. И можете да бъдете сигурни, че любителите на изкуствотоще оценят вашият подарък - принт  и ще го помнят цял живот!

Така принт -  giclee технологията е печелившо предложение за всеки.

Спестявате много време и усилия да обикаляте по магазини и галерии в търсене на ефектен подарък, вместо това  можете спокойно да се отпуснете и да обърнете внимание на себе си.

Как може да поръчате принта?

Можете да поръчате картина принт в желания от вас размер и цена.
В цената са включени: печат със специално мастило върху висококачествено швейцарско грундирано платно; дървена подрамка; авторска обработка с маслени бои и фирниз - завършващ лак върху платното, накрая картината се оформя с подходяща за нея италианска луксозна рамка.

Срока за изпълнение е до 7 дни.
Показваме една картина - принт, за да видите какъв е крайният резултат.

виж в дитайл на картината принт:Показваме една картина, за да видите какъв е крайният резултат.

виж в дитайл:
Ако качеството на картината принт не ви удовлетворява може да я върнете и ще получите парите си обратно.

Как да поръчаме

За да направите поръчка моля използвайте формата за контакт като посочите телефон и e-mail за обратна връзка.
Посочете картината, която сте избрали и желания от вас размер.За страната и София пратката се доставя с куриерска фирма ЕКОНТ от врата до врата като разходите се поемат от получателя. За София по уговорка.
Срока за изпълнение е до 7 дни.

 

Подаръкът Ви може да е сред тези чувствено нежни уникати, които да прегърнат любимия ви човек.

Ръчно рисуван копринен шифон

Понесена от вълните

Ръчно рисуван копринен шифон